Ne place destul de mult organizația americană de mediu Plastic Oceans, cu campaniile ei anti-plastic și deșeuri. ”Trash Isles” e una din ele.

Campania „Insulele Gunoaielor” a fost lansată cam acum 2 ani, ideea organizației fiind de a crea o armată de cetățeni care să forțeze Națiunile Unite să facă odată ceva cu plasticul din Pacific. În Pacific, pentru că acolo s-a creat o insulă de deșeuri cât Franța.

Plastic Oceans împreună cu o publicație online din Anglia, LADbible, și agenția de publicitate AMV BBDO au transformat simbolic această insulă în țară, au populat-o cu cetățeni, cu o regină, i-au creat o monedă oficială, un drapel și poți avea și pașaport.

Al Gore, fost vice-președinte al S.U.A, a devenit primul cetățean de onoare al Insulei, iar actrița Judi Dench a fost înscăunată. Apoi „țara” s-a umplut de alți ambasadori ai campaniei, printre care staruri de la Hollywood (Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Jeff Goldblum, Gerard Butler) și cetățeni semnatari ai petiței anti-plastic. Conform petiției, închisă acum, Insulele Gunoaielor numără 239.711 de suflete.

Dacă mai trăim până în 2050, vom avea mai mult plastic în oceane decât pești.

Posted by:StandUPBiz

Idei & evenimente CSR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *